Det här är Strömsbro IF

[ A+ ] /[ A- ]

Sedan föreningens grundade den 2 januari 1921 är egentligen innebandyn den sektion som har skördat minst framgångar. Föreningen är troligtvis mest känd för sina framgångar inom ishockeyn. Därför börjar vi där.

Under 50- och 60-talet huserade klubbens ishockeylag i Sveriges högsta division Den mest framgångsrika säsongen var 63/64 då man kom på en fjärde plats i Division 1 Norra, för att sedan sluta på en sjunde plats efter slutspelet. Under storhetstiden hade alltså Gävle tre lag i högsta serien, förutom Strömsbro även Brynäs och Gävle GIK. Man har även fostrat många elitspelare under åren. Valter Åhlén som var med och vann VM-guld i Moskva 1957, Gert Blomé, Per-Olov Härdin och Bertil ”Masen” Karlsson som vann VM i Colorado Springs 1962. Man har även fostrat många gamla duktiga målvakter, till exempel Leif ”Honken” Holmqvist, Wille Löfqvist, Berndt Karlsson och Berngt- Olov Andreassen. Därför är det kanske ganska självklart att den enda elitspelaren idag med rötterna i Strömsbro IF, Joakim Lundström, är målvakt och för tillfället spelar i Admiral Vladivostok i ryska KHL. Idag har man rasat i seriesystemet och idag finner man Strömsbro i Division 3 Gävleborg. Dessutom har man en väldigt fin och stor ungdomsverksamhet.

Även fotbollen har haft några år av framgång, åtminstone spel på elitnivå. Här är det damerna som har skördat framgångar, från 1988 till 1990 spelade man i Damallsvenskan. Sedan dess har även dem rasat i seriesystemet och idag återfinns man i Division 4. På damsidan har man fostrat och utvecklat spelare som Helena och Annika Lundström, samt Birgitta Persson (då Hållstrand). Herrlaget har haft en tung säsong och åkte dessvärre ur Division 4 och får därmed kriga vidare i femman nästa år. Som lite plåster på såren vann man Distriktsmästerskapen efter att ha besegrat Storvik i finalen med 4-3. I laget återfinns bland annat Gefle IFs gamla anfallare Daniel Ytterbom.

På innebandysidan har man inte skördat några större framgångar, ännu. Idag är innebandysektionen den mest framgångsrika i föreningen. Damlaget ligger för närvarande på en tredje plats i Division 1 Norra med färre matcher spelade än 1:an och 2:an. Här satsar man på att nå Superligan och än så länge ser det ljust ut. I veckan kommer vi att lägga lite mer fokus på damlaget och bland annat bjuda på en intervju med laget tränare Thomas Eriksson. Herrarna går också en ljus framtid till mötes. Trots förlust mot KAIS Mora U igår så ser det onekligen bra ut för framtiden. Man har en fin trupp med stor erfarenhet från Allsvenskan samt en rutinerad tränare i form av Daniel Antonsson. Vi kommer även återkomma med en kortare intervju med honom.

Dessutom har äntligen innebandyn fått ”flytta hem” till Testebovallen i Strömsbro. Tidigare har man spelat på olika arenor inne i Gävle, främst Treffen och Nynäs, men inför den här säsongen står en helt nybyggd arena på plats på Testebovallen. Testebo Arena invigdes med Herr- och damcup vid namn Ibizcon Cup. Ett mycket lyckat evenemang där våra lag stod sig bra mot betydligt bättre motstånd. Från motståndets håll öste man även beröm över våra lag men också den nybyggda arenan. Vi kommer återkomma även här, med ett litet reportage från Testebo Arena.

Jag som främst sköter den här bloggen heter Jimmy Ryström och är 22 år gammal. Jag har varit aktiv inom föreningen i över femton år nu. Jag spelade innebandy i en tio år som yngre, men har de senaste 7-8 åren varit tränare. Idag tränar jag vårat HJ17-lag. Tillsammans med mig hjälper även Oskar Moström till med bloggen, även han ledare inom HJ17-laget.

Om ni har några frågor eller är mer intresserade av föreningen så hör gärna av er. Ni hittar våra kontaktuppgifter under sidan ”Kontakt” här på bloggen.

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.