”Vi skulle inte göra bort oss i Divsion 1 i år”

[ A+ ] /[ A- ]

Herrlaget åkte på en tung förlust i helgen mot KAIS Mora U i Division 3. Trots förlusten så ser tränaren Daniel Antonsson ljust på framtiden. Vi på bloggen kontaktade honom för en intervju.

Vad fick dig att ta dig an den här tränarrollen?
Nu låter man riktigt gammal, men jag hade till ifjol varit ifrån innebandyn i många år. Tränade under 90-talet både herrjuniorer, damer och herrar och trivdes verkligen i den tränande/coachande rollen. Sen tog arbetslivet över och innebandyn kom bort helt under nästan 12 år. Ifjol råkade jag halka in lite på ett bananskal när jag träffade Strömsbros ordförande och jag fick kliva in som taktisk rådgivare till herrlaget. Inför årets säsong slutade huvudtränaren och även andretränaren (den sistnämnde nu tillbaka igen) och då kände jag att jag ville ta chansen att coacha laget den här säsongen som huvudtränare. Jag tycker att vi har en bra trupp och potential att klättra uppåt i seriesystemet, något som jag vill vara med och bidra till.

Vilken filosofi jobbar du efter som tränare?
Egentligen står jag för en tajt innebandy med ett kompakt spelande lag. Satsar normalt sett på en stark defensiv och bygger upp snabba spelvändningar med ett direkt spel och högt bolltempo. Jag tycker det är viktigt med tydliga roller i ett lag där varje spelare vet exakt var de ska ta vägen i varje situation och vad deras uppgift är. Filosofin är väl att få spelarna att tänka tre steg längre bort och inte bara till närmaste passet. Kommunikationen mellan spelarna och tränaren är oerhört viktig och jag håller därför personliga samtal med spelarna inför varje match och går igenom hur jag tänker och vill att de ska agera ute på planen och stämmer av med hur de ser på den taktiken.

Vilken typ av innebandy förespråkar du rent spelmässigt?
Den roligaste innebandyn är väl egentligen när tempot är högt och man ständigt ser välfungerande och intränade positionsförändringar. Jag har lite svårt att tycka om ren kontringsinnebandy, något som ofta blir vanligt i lägre divisionsspel. Får jag bestämma helt själv, så tittar jag gärna på två spelskickliga lag som båda har höga taktiska kvalitéer såväl defensivt som offensivt.

Hur skulle du beskriva ditt lag?
Vi är ett division 3 lag som inte skulle göra bort oss i division 1 i år. Det låter kanske kaxigt, men vi har ett oerhört starkt lag med många spelare med erfarenhet från Allsvenskan och Division 1. Laget är ändå ungt och vi gör nu en ordentlig satsning för att klättra högre upp i seriesystemet. Det är en del pusselbitar som måste falla på plats för att vi skulle kunna säga att vi ”på riktigt” skulle platsa högre upp. Men vi är ett anfallsskickligt lag med många målgörare. Det gäller bara att spelarna förstår min vilja att också behålla en stark defensiv. Något som är ett måste för att klara av tuffare konkurrens.

Nämn tre spelare som är viktiga för laget!
Oj, det här är svårt. Egentligen vill jag säga att alla i laget är lika viktiga. Fick t.ex. höra inför en match av en annan tränare att Strömsbro ställer upp med tre formationer som alla skulle ta plats i Allsvenskan. Och så känns det nästan också. Men måste jag lyfta fram tre spelare så säger jag väl centern Philip Mellqvist en otrolig playmaker från Allsvenskan, forwarden Mattias Proos, nästintill komplett som spelare också från Allsvenskan och backen John Rundberg, han tar nog inte ett felaktigt beslut nån gång. Dessutom är John riktigt stenhård att möta i närkamper, något jag uppskattar som tränare. Även John kommer från tidigare spel i Allsvenskan.

Vi tackar Daniel Antonsson för att han tog sig tid och ställde upp på intervjun. Vi önskar också ett stort lycka till i framtiden. Vi skall upp!

/Redaktionen
info@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.