Fin fredagskväll för Strömsbro

[ A+ ] /[ A- ]

Fredagskvällen bjöd på segrar för både herrlaget och damlaget. Damlaget gästades av Örnsköldsvik medan herrarna reste till Dalarna för att möta IBF Falun Ungdom 2.

Inför dagens match låg Strömsbro på en tredje plats i Division 1 Norra medan motståndet Örnsköldsvik låg sist. Det kom att bli hemmalaget som fick jubla återigen och fortfarande är obesegrade. Det tog  dock 14 minuter innan SIF hittade nätet för första gången i matchen. Det var Johanna Persson som öppnade målskyttet på pass från Rutqvist-Ohlsson. Andra målet stod Amanda Bäcklin för.

Första perioden hade SIF ett spelövertag vilket också gav utdelning. Resultattavlan visade 2-1 efter den första perioden men ledningen kändes ändå ganska trygg. Det visade sig sedan att det var så, då man vid mittperiodens slut hade med sig en 6-2 ledning. Två mål var av Johanna Persson och Malin Eriksson hade vi där.

Örnsköldsvik hotade inte hemmalaget i den tredje perioden heller utan SIF ångade på och slutresultatet blev 9-3.  Johanna Persson och Malin Eriksson fick tillslut göra tre mål var i den här matchen. Det betyder att den förstnämnde återfinns på förstaplatsen i poängligan på 13p.

Efter kvällens seger så ligger Strömsbro på en andra plats i Division 1 Norra. Nästa match är den 9:e november då resan går norrut mot Sundsvall. Sundsvalls IBF står för motståndet i Sundsvalls Sporthall.

***

Herrlaget fick också med sig tre poäng från sin match under kvällen efter en fin seger med 5-12. IBF Falun Ungdom 2 stod för motståndet på Falu Kuriren Arena. Precis som i förlustmatchen mot KAIS Mora U så fick backen John Rundberg göra tre mål igen.
För närvarande toppar Strömsbro Division 3 på 9p, men med en match mer spelad än tvåan Älvdalens IBK som också har 9p. Nästa match för herrarna är den 10: november då man spelar borta mot Hofors IBK.

***

På lördag reser HJ17-laget till Ornäs för säsongens första bortamatch. Motståndet står Borlänge IBF för. Strömsbro har två förluster i ryggen, då man spelat 6-4 mot Gävle GIK och 11-4 mot Sandvikens AIK. Den här matchen blir inte heller lättare, men förhoppningsvis kan juniorerna ta sina första poäng på lördagsmorgonen.

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.