Resereportage: Serieledare!

[ A+ ] /[ A- ]

Efter en veckas längtan var det äntligen dags för lördag och resa mot Stockholm. Hammarby – Strömsbro i Division 1 Norra stod på schemat. Våra förväntningar var stora men som tur var så skulle dessa tillslut komma att bli en realitet. Här kommer ett litet reportage från oss på Redaktionen om vår utflykt till Stockholm.

Klockan står på 11.20 och SJ Regionaltåg mot Stockholm börjar rulla. Vi har fått tag på billiga biljetter via sista minuten. Det blev sent igår och vi båda är aningen trötta, men trots det är humöret på topp. Vi sitter vid ett bord på tåget, mittemot oss sitter en mamma med sin lilla dotter. Hon målar i sin ritbok och verkar förväntansfull inför vad som komma skall i Stockholm. Vi sitter också och målar, men vi målar upp en bild av hur vi tror dagens match kommer att se ut. Till skillnad från den lilla tjejen framför oss så målade vi upp det hela helt fel.

Vi pratar om Johanna Perssons poängskörd. Vi pratar om Tomas Erikssons inför-artikeloch vi pratar om det kommande resultatet; Det finns inget annat än seger! Vi tror att det kommer bli en enkel seger, trots att Eriksson varnar för bland annat Moa Hedlund i motståndarlaget. Han skriver också att Bajen är ett lag som inte kommer ge Strömsbro någonting gratis. Så kom det också att bli.

Vi är framme på Sjöstadshallens läktare. Tjejerna värmer upp och grabbarna i ledarstaben samtalar nedanför oss på bänken. De hälsar och småpratar lite med oss om matchen. Hammarbys klassiska introlåt Just idag är jag stark strömmar ut ur högtalarna och spelarna entrar spelplanen. Matchen drar igång. Det dröjer dock åtta minuter till Persson kan ge Strömsbro ledningen. Sen var det dags för Bajenshow resten av perioden. När den första perioden är över lyser siffrorna 3-1 på resultattavlan. Kanske hade man koll på Moa Hedlund, men Mikaela Hedlund missade man helt. Hon var nämligen inblandad i alla de tre Hammarbymålen i första perioden. En besvikelse.

Herrarna på bilden här ovanför måste ha skött snacket väl i pausen. Det är ett nytt Strömsbro som kommer ut till den andra perioden. Man pressar på fullständigt och en reducering hänger i luften. Hammarby slår mestadels ifrån sig och tillåts endast sticka upp med någon enstaka kontring. Ofarligt. Efter tolv minuter lyckas de orangeblå få till den förlösande reduceringen; Cim Sjölander står för det så viktiga målet. Bara två minuter senare prickar samme Sjölander även in kvitteringen. Nu är det match igen, men det blir inga fler mål i den andra perioden.

I den tredje perioden fortsätter Rallarbos forcering och det lossnar totalt. Det känns som att hemmalaget inte orkar stå ut med den hårda Strömsbropressen längre och bollarna börjar ramla in. Inte ens när Amanda Bäcklin utvisas för upprepade förseelser orkar Bajen med några större attacker, utan istället så passar Johanna Persson på att näta i Box Play. Siffrorna stannar tillslut vid 9-4 och det är alltså nionde raka matchen utan förlust för Strömsbrotjejerna. Det innebär nu att man gått upp i serieledning. Skönt!

Precis som vi trodde på förhand blev det seger, även om vi hade räknat med en betydligt lättare drabbning. Efter matchen fick vi oss en pratstund med en av tränarna i Strömsbro nämligen Mikael Hagström.

Så här kommenterar Hagström segern.

-Skönt! Nu är vi i serieledning! Period ett lite oflyt, men i period 2 tar vi över mer då vi visste att dem skulle bli trött. I period tre tycker jag det bara är ett lag på plan.

Han fortsätter:

-Vi sa i pausen efter första att vi skulle bli aggressivare, vi var lite för snälla, lite för passiva, och i mitt tycke mot ett lite sämre lag så får dem lite initiativ och får slå många bollar. Sen har dem ju två tjejer som gör lite för mycket mål och dem får sina chanser, så vi måste bli aggressivare.

På lördag gästar Storvreta Testebo Arena. Då hoppas vi på tionde raka matchen utan förlust. Dessutom önskar vi laget lycka till och tackar för en otroligt rolig lördag. VI ses på lördag!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.