Hur förbättrar vi matcharrangemanget?

[ A+ ] /[ A- ]

DSCF1098

På planen har vårt damlag lyckats otroligt bra. Efter åtta matcher har man fortfarande inte förlorat och framtiden ser ljus ut. Men hur ser det ut på sidan av planen egentligen? Här kommer lite tankar och förslag på hur vi kan förbättra arrangemanget kring våra hemmamatcher på Testebo Arena.

Först och främst vill jag klargöra att detta är mina personliga åsikter och tankar, och ingenting som klubben nödvändigtvis står för eller stödjer.

Trots min ringa ålder så har jag besökt väldigt många idrottsarenor runt om i Sverige och även utomlands. Något som ofta slår mig är att arrangemangen kring olika matcher oftast är väldigt tråkiga, eller snarare obefintliga, eller så är dem överdrivna och väldigt kommersiella. Min högst personliga åsikt är att kommersialismen måste hållas på en rimlig nivå för att behålla själen och klubbens identitet. Men hur skall man då göra för att inte bli ”plastiga” men fortfarande inte ha ett tråkigt matcharrangemang? Det vet jag inte, gränsen är ofta hårfin, men här kommer några av mina förslag på hur vi kan förbättra arrangemanget kring matcherna här i Strömsbro:

* Skapa en interaktion mellan publik och spelare/ledare. Med det menar jag att man ganska enkelt kan låta publiken bli mer insatta genom att till exempel låta någon från ledarstaben bli intervjuad live före eller efter match. En annan lösning är att man på förhand spelar in intervjuer eller dylikt som kan spelas före match enkelt med hjälp av projektor och duk. Det är en bra lösning som fungerar på andra håll.

* Wifi och signalförstärkare. Detta är i min bok mer eller mindre ett krav, någonting som idag fattas i Testebo Arena. Som jag fattat det så ligger detta på kommunens bord, vilket givetvis är lite av ett problem. Hursomhelst så skulle detta underlätta för mediabevakning av matcherna, samt att publiken kan använda sina mobiltelefoner inne i Arenan. Idag är det väldigt stora problem med att få någon fungerande täckning inne i hallen. Dessutom skulle det medföra att vi här på bloggen, som även driver klubbens Twitterkonto, kan twittra live under matcherna så som vi gjorde under bortamatchen mot Hammarby. I framtiden skulle vi också kunna sända matcherna live på Internet.

* Skapa mervärden. Vill man locka en ny ännu inte frälst publik så tror jag att skapandet av mervärden är nödvändig. Detta kan till exempel ske genom att arrangera Speed-Shooting, olika prova-på aktiviteter, tävlingar, utlottningar. Det finns trots allt förutsättningar att göra detta, utanför huvudentrén finns det yta för sådant, likaså finns konferensrummet tillgängligt för lugnare arrangemang. Kanske en Innebandyquiz?

* Souvenirförsäljning. Någonting jag personligen saknar är att få knyta på mig halsduken innan jag knallar bort till Testebo Arena. Att ta fram några enstaka souvenirer och sälja i samband med matcherna är varken dyrt, tidskrävande eller svårt. Dessa kan enkelt säljas vid ett bord utanför konferensrummet. Har själv stora erfarenheter av detta område och har kontakt med bra leverantörer samt kunskaper inom design.

* Bygg upp ett intresse kring klubben. Detta bör främst göras lokalt på orten, det vill säga primärt i de norra villaförorterna som är våra största upptagningsområden. Ett sätt kan vara att tillsammans med företag på orten skapa olika arrangemang där några spelare är några timmar på till exempel ICA och utför någon form av aktivitet. Det behöver inte vara något avancerat utan kanske bjuda på lite fika och prata innebandy. Ett annat sätt är att utnyttja de befintliga mediekanalerna som finns (Denna blogg, Radio Rallarbo, Twitter etc) samt skapa nya tidsenliga kanaler. Kanske vore Fan-TV någonting att se över?

* Bjud in ungdomar till matcherna. Låt något ungdomslag eller liknande spela korta internmatcher, köra straffturnering eller dylikt under pauserna. En förutsättning för detta är dock att det är förenligt med Förbundets regler. Låt dessa se matchen gratis och visa upp sig i pausen, det visar också att föreningen har en bred och framgångsrik ungdomsverksamhet som vi skall vara stolta över.

* Skapa en hymn. Strömsbro är en anrik och gammal förening. Någonting som vi så vitt jag vet saknar är en riktig klubbhymn. En låt som kan spelas inför matcher och i andra sammanhang tror jag kan vara viktigt för klubbens identitet.  Musik väcker ju känslor precis som innebandy, så varför inte kombinera dessa två?

***

Givetvis ställer jag mig själv till förfogande när det gäller all form av hjälp som kan behövas.

Detta var alltså några av mina förslag på hur vi kan förbättra draget kring matcherna. Självklart finns det hur mycket mer som helst som man kan göra, egentligen är det bara fantasin som sätter stopp. Har du några förslag? Eller har du några synpunkter på mina punkter? Hör gärna av dig, vi tar gärna emot fler förslag och idéer!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.