Storvreta vann på Testebo

[ A+ ] /[ A- ]

Det tog alltså nio matcher innan Strömsbro förlorade. Vi skall inte gå händelserna allt för mycket i förväg, men nu är den förlustfria sviten bruten. Hur tar man detta i Strömsbrolägret?

157 personer hade letat sig till Testebo Arena för att bevittna mötet mellan hemmalaget Strömsbro och gästande Storvreta IBK. Det var många tillresta från Uppsalatrakterna och stämningen på läktaren var god matchen igenom.

Det dröjde dock ett tag tills det började hetta till nere på planen. När 16 minuter var spelade av den första perioden så bröt sig en Storvretaspelare igenom och kom nästan fri om det inte vore för att Elin Ericsson stoppade henne. Dessvärre gjorde hon det på ett oschysst sätt och bortalaget tilldelades en straff. Strömsbros ledarstab valde att slänga in Hanna Johansson på straffen och det skulle visa sig att det var ett bra val. Johansson räddade straffen, men i det stundande PP-spelet kom Storvreta att ta ledningen. Det var Klara Molin som satte 0-1 till bortalaget genom periodens enda mål.

Trots att det bara var ett måls underläge inför den andra perioden så påminde det en hel del om första halvan av bortamatchen mot Hammarby. Den gången klev man ut betydligt bättre inför den andra perioden och lyckades kvittera. Det gjorde man tyvärr inte denna gång. Istället ökade Storvreta på sin ledning i inledningen av den andra perioden genom Sara Årehed. Trots att Sofie Paulsson utvisas två gånger om så lyckas inte Strömsbro få in någon boll i powerplay. 0-2 efter två perioder.

I tredje var det tänkt att vändningen skulle komma. Felicia Wallin ville någonting helt annat och det visade hon genom att sätta 0-3 till Storvreta tre minuter in på sista perioden. Bara några minuter senare får de orangeblå en bra möjlighet att få in en reducering då Storvreta återigen drabbas av en utvisning. Istället för att spräcka nollan så får man istället en utvisning emot sig. Det är Josefin Rutqvist som snällt får gå och sätta sig på grund av en otillåten trängning. En utvisning som från läktarhåll såg väldigt billig ut och frustrationen bland hemmapubliken var påtaglig.

Strömsbro fortsätter ändå att jag jaga reducering men klockan går väldigt fort. När den visar att 16 minuter är spelade så avgör Sofie Paulsson med sitt 0-4 mål. Hemmalaget fick dock tillslut hål på den storspelande Linda Gustafsson i Storvretamålet. Det är Jenny Hallström som sätter 1-4 på straff. Firma Eriksson/Hagström väljer att plocka ut Skärberg ur målet och spela med en extra spelare den sista minuten, men det blir inga fler Strömsbromål och matchen slutar 1-4. Säsongens första förlust är ett faktum.

Den förlustfria sviten stannade alltså på åtta matcher. Skall vi vara nöjda? Absolut! Att som nykomlingar vara serieledare med endast en förlust efter nio matcher är ett mer än godkänt facit i mitt tycke.

Idag kändes man väldigt uddlösa framåt och det i kombination med ett Storvreta som parkerade bussen framför eget mål  blir det väldigt svårt att vinna. Självklart skall man kunna lirka upp ett sådant försvar, men idag vill det sig helt enkelt inte. Hur påverkar denna förlust framtiden då? Givetvis kan jag inte svara på det nu. Men någonstans tror jag att det kan ha en positiv inverkan på framtiden. När man smält förlusten är det mycket möjligt att det upplevs som en lätt, nu är den biten ”avklarad”.

Som Loretta Man uttryckte sig på Twitter idag, den största förlusten är inte den i matchen, utan Olivia Hillgrens skada. Den mycket duktige backen skadade sig under matchen och fick hjälpas av planen med fruktansvärda smärtor. Vi har dock inte fått några rapporter ännu kring hur allvarligt det är, men vi vet att det rör sig om en knäskada. Givetvis går våra kondoleanser till Olivia. Krya på dig!

Nu väntar två hemmamatcher på rad för Strömsbro. Det är 7:e och 8:e som vi får dubbelt besök från Umeå. På lördagen är det RIG Umeå IBF som står för motståndet och på söndagen IBF Dalen. Vi önskar tjejerna en bra träningsvecka och hoppas man orkar ladda om inför vad som komma skall!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.