Persson tremålskytt när man slog IBF Dalen

[ A+ ] /[ A- ]

skäran

Över 160 åskådare hade tagit sig till Testebo denna söndag för att bevittna seriefinalen mellan Strömsbro och IBF Dalen. Förhoppningsvis kände dem att de fick valuta för entrépengen, då det kom att bli en mycket dramatisk tillställning. Strömsbro vann tillslut med 6-5, men vi tar det hela från början.

Efter gårdagens seger mot RIG Umeå så var det dags för nästa Umeålag att besöka Testebo Arena. Det var serietvåan IBF Dalen som stod för motståndet. En match som på förhand kallats för seriefinal och som vi alla sett fram emot bra länge. Igår var tränarna i Strömsbro väldigt nöjda med försvarsspelet, och man visste även att IBF Dalen är väldigt bra defensiva. På förhand så lät det alltså som att detta skulle kunna bli ett ställningskrig? Det blev det inte riktigt, utan det blev en sprudlande match som var spännande in i sista sekunden.

Loretta Man saknades idag. Emelie Nilsson blev också skadad under matchen vilket öppnade upp för  Wilma Lind. Den egna produkten född 98:a fick förtroendet av ledarstaben och i mitt tycke gjorde hon en riktigt fin insats. Hursomhelst, matchen började i ett ganska högt tempo. Strömsbro skapade en del chanser, precis som i inledningen mot RIG, men det var bortalaget som kom att inleda målskyttet. Det var Sandra Hjortborg och Caroline Mähler som tog Dalen upp i en tvåmålsledning efter elva spelade minuter. Med ungefär två minuter kvar av den första perioden så utvisades Sara Ström i hemmalaget och nog fanns det folk på läktaren som trodde att trean skulle komma här. Det trodde inte Johanna Persson, utan som en blixt från klar himmel satte hon dit reduceringen 1-2 i spel i numerärt underläge. 

Trots underläget tyckte Micke Hagström att man var med från start, vilket har varit lite av ett problem tidigare:


– Vi tog upp det inför RIG matchen, vi tycker att utav nio matcher har det varit sex matcher då vi inte varit med i första perioden, så vi nämnde det och vi har varit med i bägge nu så dem har lyssnat!

 

 

Den andra perioden kom att bli fullständigt orangeblå. Det tog bara 25 sekunder innan kvitteringen var ett faktum. Återigen var det Johanna Persson som stod för målet, den här gången på pass av Cim Sjölander. Två minuter senare fick man möjligheten att spela 5-4 då Dalens Sanna Hägerström drog på sig en tvåa för otillåten trängning. PP-spelet utnyttjade man på bästa sätt. Det var succéparet från gårdagens match, Persson-Hallström som stod för målet. Persson målskytt, Hallström assist. Johannas hattrick var alltså fullbordad och vändningen var en realitet. Strömsbro fortsatte att visa upp en stor effektivitet i PP, då Amanda Bäcklin prickade in 4-2 efter att man rullat boll väldigt fint i det nästkommande PP-spelet. Hemmalaget kom att göra ett mål till i den andra perioden. Jenny Hallström slängde iväg ett skott från högerkanten, Sofie Erenlöf hade parkerat framför kassen och styrde in 5-2 målet. Det tog dock bara 25 sekunder innan Dalen reducerade genom Matilda Brusell. 5-3 efter två spelade perioder.

 IBF Dalen var inte riktigt med i inledningen av den tredje perioden heller.  Efter en minut slog Hanna Edström en passning ifrån sin backposition längs med sargen på vänsterkanten. Josefin Rutqvist-Ohlsson snappade upp den bollen och stänkte upp 6-3 högt bakom målvakten. Kanonstart för Strömsbro! Resten av perioden kom dock att bli Dalens. Med tre och en halv minut kvar av matchen hade man hämtat upp till 6-5. Det skulle alltså komma att bli ett par väldigt nervösa minuter inne på Testebo Arena. När Hanna Edström blev utvisad för en obstruktion så gick ju inte direkt pulsen ned. Dalen tog ut målvakten och fick spela 6 mot 4. Man pressade på hårt och skapade chanser men Strömsbro stod emot. Precis i sista sekunden var det många som trodde att Dalen hade kvitterat, men Helena Skärberg sträckte ut rejält och räddade. Matchen var över och Strömsbro hade gjort det igen!

 

Hagström om segern: 

Vilken kämpainsats tjejerna gör! Vi har ju en del skador som vi inte brukar vilja prata om och dessutom så efter halva första perioden så fick ju Emelie känningar i knä också, då kastade vi in Wilma Lind som är född 98 hon också. Så den kedjan bestod av två 98:or och dom gör det fantastiskt bra! Återigen en egen produkt som vi lyfter fram och spelar seriefinal. Hela laget alltså det är makalöst bra, vi slår ett riktigt bra Dalen som får oss att jobba stenhårt. En riktigt kul match måste det ha varit uppe där!

Just Skärberg gör två kanonmatcher den här helgen med flera avgörande räddningar, en bidragande orsak till dessa två segrar. Nu när seriespelet går på juluppehåll ligger man kvar på förstaplatsen, fem poäng före dagens motståndare IBF Dalen. På lördag väntar dock en träningsmatch mot SSL-laget Rönnby IBK. Så min förhoppning är att vi alla ses på Testebo då! Håll även utkik här på bloggen under veckan, eventuellt dyker det upp lite spännande grejer inför den matchen. På återseende allesammans!

 

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.