RIG Umeå besegrat – IBF Dalen väntar imorgon

[ A+ ] /[ A- ]

20131207_162808

Strömsbro gick in i den här matchen med en del skadebekymmer och en tung förlust mot Storvreta ryggen. Det spelade uppenbarligen ingen som helst roll utan fungerade snarare som tändvätska för tjejerna, som kom att besegra serietrean RIG Umeå IBF med 4-1.

Som jag berättade i inför-artikeln igår så saknades en del spelare till den här matchen. När jag kom till Testebo Arena en timme innan matchen idag så möttes jag snabbt av beskedet att Cim Sjölander inte skulle komma till spel på grund av sjukdom. En halvtimme senare när lagen kom ut för uppvärmning så var hon med, och hon kom även till spel. Man ska tydligen inte lita på alla rykten som florerar.

Ett annat rykte som jag snappat upp på Testebo, om att Frida Eriksson skulle få göra sin första Division 1 match stämde däremot. Mer om det strax.

Den första perioden blev mållös. Strömsbro skapade dock en del chanser men siktet var inte riktigt kalibrerat ännu, de flesta skotten satt i handbollsmålet. Inför den andra perioden hade man tydligen ställt om siktet, och efter fem minuter spelade klev en viss debutant fram. Pang! Frida Eriksson satte dit 1-0 i sin debut och Sophia Lundmark i Umeåmålet var besegrad. 

I tredje var det dags för firma Hallström-Persson att presentera sig. 50 sekunder in på den sista perioden sätter Jenny Hallström 2-0, assisterad av Johanna Persson. Det dröjer sedan till den 15:e minuten innan nästa mål kom. Det var dessvärre gästerna från Umeå som tillslut fick utdelning, Alva Olofsson satte reduceringen 2-1 bakom Helena Skärberg i hemmamålet. 

Tre minuter tog det för Hallström att svara på Olofssons mål, på pass av Persson. Det målet kom väldigt lägligt, då RIG Umeå IBF skapade en del chanser i jakten på kvittering. I samband med 3-1 målet så tog bortalaget Time Out för att hitta på någonting som förhoppningsvis skulle leda till en kvittering. Så blev det dock inte, utan Johanna Persson satte istället 4-1 och segern var klar. 

läckerbild

Micke Hagström kommenterar segern:

– Otroligt skönt! Säsongens bästa försvarsinsats, vi är lite skadedrabbat men spelar fantastiskt bra försvar. Det här var en viktig seger, för RIG är bra, och det här var bra för tjejerna.

Hagström och Eriksson berättade också direkt efter matchen att man under veckan som gått tränat mycket försvarsspel. Det syntes tydligt tycker jag, då försvaret såg väldigt väldisciplinerat ut och stod emot bra. Jag själv är dessutom en stor förespråkare av 2-2-1 systemet, så det glädjer mig otroligt mycket att man sätter det spelet så fint som man gör. Det är kul att träningsveckan har gett resultat!

Hagström fortsätter och kommenterar Frida Erikssons insats:

– Sen att vi tar upp en egen produkt, född 98 som gör ett mål dessutom är otroligt kul för klubben. Vi ser att vi kan fostra också, den här tjejen har tränat med oss sen i julas förra året, och har nött på och har nött på, vi ser att det har gett resultat och det är riktigt kul.

Då var alltså en av två ”seriefinaler” avklarade. Under söndagseftermiddagen väntar alltså IBF Dalen. Ett lag som är betydligt mer fysiskt och dessutom är väldigt starkt i defensiven. Vi hoppas att man har något ess i rockärmen för att kunna lirka upp det försvaret. Kanske får vi se en till kanon av Frida Eriksson? Eller blir det firma Hallström-Persson som gör det igen? Svaret får vi i morgon kl 15.00 på Testebo Arena. Vi ses där!

 

Gefle Dagblads artikel om matchen.

 

/Jimmy Ryström

jimmy.rystrom@rallarbomedia.se


Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.