Välkommen till nya Rallarbo Media

[ A+ ] /[ A- ]

RMbildI och med lanseringen av vår nya webbportal http://RallarboMedia.se tänkte jag presentera hemsidan som den är just nu och även förklara lite mer om hur Rallarbo Media:s framtid ser ut samt varför vi tar detta nya steg.

På Rallarbo Media har vi länge sökt efter en plats på internet som vi kan kalla för vårt hem. Under en tid nu har det dock inte vart aktuellt. Men så efter att Innebandymagazinet kontaktade vår förening och vi tog på oss jobbet att sköta en föreningsblogg så blev detta ett ämne som kom tillbaka. Först tänkte vi köra på föreningsbloggen som vårt hem, men eftersom den var så begränsad kände vi oss tvungna att ha något helt eget där vi kan arbeta med fria händer. Men det finns även andra anledningar, som att vi kommit igång mer med Rallarbo Media och inte bara är inne på Radio Rallarbo samt att det går så pass bra för vårt damlag.

Med bakgrunden till denna nya portal klar så börjar jag med att presentera nya Rallarbo Media och avslutar med en guide till hemsidans olika funktioner.

Vårt mål är att leverera utförliga artiklar om både dam- och herrlaget, Radio Rallarbo, Rallarbo TV och artiklar om Strömsbro IF Innebandy samt ungdomslag.

Idag lägger Rallarbo Media störst vikt på damlaget. Detta beror på att Rallarbo Media idag har endast två som arbetar, det är jag (Oskar Moström) och min kollega Jimmy Ryström. Med tanke på att vi just är två stycken idag så hinner vi inte med att följa både dam- och herrlaget samt skriva om dem. Ett av våra tidiga mål är att få in en skribent för just herrlaget, då vi valt att lägga vår fokus på damlaget eftersom det faller inom vårt största intresse. Ifall du råkar vara intresserad av att följa herrlaget samt skriva om dem, eller du kanske redan följer och känner att du kan ta på dig att skriva rapporter om dess framsteg, så gå gärna in på Vi söker uppe i menyn, eller klicka på länken.

Radio Rallarbo är den del av Rallarbo Media som var först och ligger till grund för hela vårt arbete.
Radio Rallarbo är en Podcast som främst behandlar allmänna innebandyämnen och även vår egna förening samt damlag med intervjuer av både tränare och spelare. Men vi har även ett inslag, som löper parallellt med ordinarie, vilket är utlandsintervjuer. Jag och Jimmy har kontaktat folk från olika länder för att berätta hur innebandyn ser ut i deras länder. Än så länge har vi haft Giorgio från Italien och Mike från USA, som även är målvakt i USA:s landslag. Dessa intervjuer har vart intressanta och man har fått en bild av hur innebandy ser ut och spelas i andra länder. Vi har många fler intervjuer på gång, så se till att följa Radio Rallarbo!

Rallarbo TV är ett framtidskoncept vilket vi hoppas kunna förverkliga snarast. Det innebär att vi ska börja sända damlagets matcher live via internet, erbjuda intervjuer, höjdpunkter från olika matcher och mycket mer!
Detta arbete är ännu i planeringsstadiet, men som sagt så hoppas vi kunna starta igång detta snarast.

Eftersom vi bara är två stycken så kan vi inte göra allt själva. Därför söker vi gärna folk som kan hjälpa till på ett eller annat vis. Just nu söker vi främst en skribent för herrlaget och en fotograf för både dam- och herrlaget, men främst damlaget. Givetvis är vi inte helt inne på seniorlagen, Strömsbro är en klubb med många lag, därför publicerar vi gärna om vår förening samt ungdomslag likväl som våra seniorlag. Om ni känner att ni vill skriva en artikel om något relaterat till Strömsbro så tveka inte att mejla till oss på info@rallarbomedia.se! Eller om ni känner att ni vill vara med och bidra på något annat vis så går det bra att kontakta oss på samma mejl.

Vi tar gärna emot respons om sidan, men även önskemål angående vad ni vill se/läsa/höra från oss på Rallarbo Media.

Tack på förhand!

 

***

Nu tänkte jag förklara lite olika funktioner vi har här på sidan.

Kort och gott tillåter denna lilla funktion dig att ändra vilken textstorlek du vill ha i inläggen.

Går vi vidare och bläddrar ner under varje inlägg så finns där kommentarsfält där ni mer än gärna får delge era tankar!

I menyraden finner ni en sida om Strömsbro IF (Innebandy), en sida med Radio Rallarbo där det finns både en ljudspelare och en länk till varje avsnitt. Vidare i menyn finns även en flik som heter Redaktionen, i denna flik finns det lite kort om oss här på Rallarbo Media samt kontaktuppgifter. Då återstår två flikar, den ena är vår Gästbok där ni kan skriva och den andra är en flik för vad Vi söker för typ av medarbetare just nu här på Rallarbo Media. I skrivande stund vill vi ha dels en fotograf men även en skribent som kan skriva om vårt herrlags matcher.

Ni finner även en knapp för att dela den sida ni är på via sociala medier och även delaknappar under varje artikel. Vi har dock sett att alla delaknappar inte alltid finns med för alla.
Under delaknapparna finner ni även relaterade nyheter till artikeln ni läser.

Vi har dessutom ett Twitterflöde, som även det är känt för att inte alltid visas.

Direkt under Twitterflödet finner ni en sökfunktion för att hitta artiklar på sidan. Under denna finner ni Senaste nyheter, Senaste kommentarer och vart ni kan registrera samt logga in till sidan.

Med detta sagt skulle jag vilja påminna er läsare att om ni finner någon bugg på sidan eller något som står skrivet på engelska (bortsett från inuti artiklar) så ber vi er att kontakta oss med den informationen och gärna slänga in en skärmdump. Ni når oss lättast på info@rallarbomedia.se eller Twitter.

 

Har ni några andra frågor angående Rallarbo Media eller hemsidan så når ni oss på info@rallarbomedia.se. Har ni däremot några specifika frågor till mig eller Jimmy så når ni oss via oskar.mostrom@rallarbomedia.se och jimmy.rystrom@rallarbomedia.se.

 

/Oskar Moström
oskar.mostrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.