Toppenhelg!

[ A+ ] /[ A- ]

Testebo-sporthall

Som de flesta redan vet så gick regionsslutspelet i grupp Norr för DJSM av stapeln på Testebo Arena i helgen. Strömsbro IF arrangerade och det var det andra större evenemanget innebandyn har stått för i Arenan. Här kommer mina tankar kring helgen som har gått.

Det var sex lag som deltog i slutspelet på Testebo Arena. IBF Dalen, RIG Umeå, Stenhagens KK, IBF Falun Ungdom, KAIS Mora och Strömsbro IF. I finalen stod RIG Umeå mot Stenhagens KK från Uppsala. En final som umeålaget kom att vinna vilket gör att de blir norrgruppens representant på Innebandyfesten 29:e och 30:e mars i Örnsköldsvik.

För min del började förberedelserna inför detta i måndags. Då blev vi på Rallarbo Media ombedda att ratta en webbradio under helgens arrangemang. Ett ihärdigt arbete för att få ihop allting satte igång. Planering, inköp, provkörning, marknadsföring. Under torsdagskvällen riggade vi upp och provkörde. Det fungerade!

Jag tänkte inte skriva speciellt mycket om webbradion, utan hur det gick kan ni läsa här. Istället tänkte jag skriva lite kring hur jag upplevde helgen, men vi börjar med att vidröra Strömsbros resultat i turneringen.

Det blev tyvärr bara två matcher för Strömsbrotjejerna i regionsslutspelet. Den första matchen förlorade man med 7-1 mot Falun, en match som båda ledarna, Thomas Eriksson och Rasmus Liljedahl sa var den sämsta de varit om. Någonstans är jag benägen att hålla med. Man var inte alls med, finns egentligen inte speciellt mycket att säga. Matchen mot RIG Umeå som man också förlorade, men bara med 3-2, var betydligt bättre. Trots att laget inte presterade så tycker jag att vi fick se flera bra individuella prestationer.

Linan med Bäcklin, Hallström och Nilsson tycker jag såg mycket bra ut stundtals. Man hade ett par fina kombinationer i det offensiva spelet. Trots att man skapade mycket hade man dock rätt svårt att få in bollen tyvärr. Efter att ha sett de två matcherna i helgen så förstår jag också verkligen varför Jenny Hallström blev uttagen till Finnkampen. Hon var riktigt bra i mitt tycke, både offensivt och defensivt. Flera gånger jobbade hon hem långt i banan och bröt. Bra jobbat!

Sara Ströms prestationer är också värda att nämna. Trots att jag personligen föredrar uppspel utan bolltransporterande backar, så gjorde hon det riktigt bra. Plockade upp många bollar på egen och drev upp längs kanterna. Hennes defensiva arbete skall vi inte heller förringa.

Nog om det. I mitt tycke var detta en mycket trevlig och lyckad helg. Inte nog med att vi har fått se så bra innebandy, vad mycket trevliga människor vi har stött på. Jag vill tacka alla spelare, ledare, funktionärer, publik och lyssnare för en toppenhelg. Det är helger som denna som gör att man är stolt över att få arbeta i den här föreningen.

Slutligen så tänkte jag bara säga att det är möjlighet att det blir webbradio från damlagets bortamatch mot IKSU helgen. Isåfall hörs vi då!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.