Vilket bottennapp tjejer!

[ A+ ] /[ A- ]

I lördags gick bussen återigen norrut men den här gången var destinationen Örnsköldsvik. På Skyttis Arena vankades mötet mellan serieledarna Strömsbro och jumbon Örnsköldsvik. På förhand och på pappret var utgången redan given. Verkligheten blev någonting helt annorlunda.

Runt halv nio rullade bussen norrut. Det var två veckor sedan senaste matchen, den gången var det seger mot IKSU uppe i Umeå. Timme efter timme rullar vi genom de snötäckta norrlandsskogarna. Vid Högakustenbron stannar vi till för att en halvtimmes paus och en bit mat. Precis som förra gången var det fin mat. Bra. Väl framme i Örnsköldsvik har vi svårt att ta oss fram till arenan, backen är för brant, vi får vända. Vår eminente busschaufför löser det briljant och vi kommer fram till arenan nästan två timmar innan match.

Spelarna går ned i omklädningsrummen och vi möter upp Örnsköldsviks lagledare Svenne Moberg. Han hjälper oss tillrätta på den väldigt fina pressläktaren. Vi riggar upp våra grejer. Elen fungerar inte. Som tur är har vi med oss skarvsladd som räddar oss. Det visar sig dock senare att man var tvungen att starta elen med en nyckel. Hursomhelst, Svenne bjuder oss även på fika. Ett väldigt bra mottagande av Örnsköldsvik och det vill vi tacka så hemskt mycket för! Grymt!

Vi drar igång sändningen och det närmar sig matchstart. Vi pratar om det farliga i en eventuell underskattning. Vilket var precis vad vi skulle komma att få se. Matchen drar igång. Det dröjer bara en minut innan hemmalaget inleder målskyttet. Fanny Sjölund står för målet. Mycket dålig start av Strömsbro och det skulle komma att bli värre. Johanna Blomqvist sätter tvåan och Sjölund trean. Två mål av henne i första alltså. Efter att den första perioden är slut står det 3-0 till hemmalaget. Vad händer undrar vi?

Strömsbro spelar mycket slarvigt, backarna spelar bollen mitt i gapet på motståndarna vid mittlinjen. Utkasten likaså. Man lyckas heller inte etablera något riktigt anfallsspel, utan offensiven begränsas till tama skott långt utifrån. Ofarligt. Vi tycker oss se likheter i matchbilden från mötet med Hammarby i Sjöstadshallen.

Andra perioden inleder Strömsbro aningen starkare. Man har några positiva moment där man ändå lyckas bita sig fast på offensiv planhalva. Man får dock inte in bollen utan även nästa mål kom att bli hemmalagets. Efter halva andra perioden, när Strömsbro halkat tillbaka i samma spår som första, sätter Stina Näktergal 4-0. I slutet av mittperioden så drabbas Övik av en utvisning, Alva Sjölund två minuter för otillåten trängning, Vi vet sen tidigare att Strömsbro är bra i Powerplay. Även den här gången kom det att ge resultat. Långt upp på vänsterkanten skjuter Josefin Rutqvist, som spelar som point i PP-spelet, in Strömsbros första mål. 4-1 efter två spelade.

En och en halv minut in på den tredje perioden är det återigen dags för sekretariatet att notera ett mål. Örnsköldsvik inleder sista precis som första, genom att göra mål. Hanna Strandberg sätter 5-1 och Strömsbro känns väldigt uppgivet. Hemmalaget dominerar totalt och de orange:a är chanslösa. Man får ett nytt powerplay men denna gång resultatlöst. Rutqvist lyckas dock hämta upp bollen i vänsterhörn, bryta in framför mål och rulla in 5-2 mellan benen med backhand. Det hjälper föga, eftersom att sex minuter senare sätter hemmalaget spikan i kistan. Johanna Grundström sätter spiken i kistan. Ridå ner Strömsbro.

Strömsbro når långt ifrån upp till sin vanliga nivå. Man är i princip chanslösa och Örnsköldsvik var välförtjänta segrare. Så vi plockar ned vår utrustning, hejar på Svenne och beger oss ut till bussen. Matstopp inne i stan innan den långa resan söderut börjar. Givetvis vill vi ha lite koll på hur det gick mellan Täby och Dalen. IDA krånglar som vanligt och Innebandysverige rasar på Twitter. Precis som alla andra helger. Tillslut nås vi av beskedet att Täby har besegerat Dalen. Skönt, fortfarande serieledare!

Någonstans på E4:an, under arbetet med att få fram en länk till de som vill lyssna på matchen i efterhand, föds nya idéer. Idéer som vi hoppas är en realitet redan i nästa bortamatch mot Täby 23/2. Vad det är tänker jag dock inte avslöja nu, utan det gör vi under sändning. Tack för den här gången, så ses vi på Testebo i helgen när Sundsvall kommer på besök!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Vi avslutar med lite bilder….

IMG_3467

20140208_140514

IMG_3469

20140208_134854

IMG_3470

20140208_134905

IMG_3471

IMG_3472

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.