Seriesegrare!

[ A+ ] /[ A- ]

Strömsbro kunde ha säkrat seriesegern redan hemma på Testebo mot Hammarby. Det gjorde man inte utan tvingades avgöra det hela i sista omgången. Men det var inte för egen maskin man avgjorde, utan RIG Umeå kom att spela huvudrollen i det här dramat.

IMG_3523

Det var ett strålande väder när bussen rullade mot Vattholma. Sista seriematchen borta mot Storvreta väntade. Efter en resa på cirka en timme landade vi vid Vattholmahallen. En liten mysig hall med två våningar och en liten kiosk. Där mötte Marika och Timo Gustafsson upp oss. Vi på Rallarbo Media blev intervjuade och fotograferade, resultatet finner ni här. Vi fick ett alldeles föredömligt bemötande vilket vi är väldigt tacksamma för. Tack så hemskt mycket!

Förutsättningarna inför matchen då? En poäng hade räckt för att säkra seriesegern för Strömsbro, medan Dalen var tvungna att ta tre samt att vi skulle förlora.

IMG_3524

Matchen började i ett förvånansvärt högt tempo. Båda lagen gick verkligen in för att få en bra start. Strömsbro var det som fick den starten man sökte. Tre minuter in på matchen gjorde Loretta Man 1-0 på pass från Johanna Persson. Det var mycket fram och tillbaka och ett rätt hårt spel i inledningen. Efter sju minuters spel kunde Sofie Paulsson kvittera för hemmalaget. Första perioden var dock Strömsbros och firma Man/Persson var inte klara ännu. Minuten efter Storvretas kvittering gav Persson återigen Strömsbro ledningen. Assist? Loretta Man såklart. Det resultatet stod sig i tio minuter innan det var dags igen. Man gjorde 3-1 Strömsbro, Persson stod för framspelningen. Storvreta skulle dock hinna få in en reducering innan första pausvilan. Matilda Jansson stod för 3-2 målet. Strömsbro alltså seriesegrare efter den första perioden. RIG Umeå ledde också med 1-0 i detta skedet.

IMG_3526
Den andra perioden kom att bli mållös. Det var en period där tempot sjönk lite och Storvreta kändes betydligt hetare. Det var inte brist på chanser men bollen ville inte in. Inte ens Jenny Hallström lyckades få in bollen när hon fick chansen på straff. Strömsbro var alltså fortfarande seriesegrare efter den andra perioden trots att Dalen hade lyckats kriga till sig ett 2-2.

Avslutningsperioden kom att bjuda på några mål. Dessvärre var inget av dessa bakom Linda Gustafsson i Storvretamålet. Det var istället Sofia Paulsson i hemmalaget som skulle komma att spela huvudrollen i avslutningsperioden. Inför 195 åskådare vände hon på matchen. Storvreta fortsatte att ha ett spelövertag i slutperioden. Man skapade mycket chanser, men Hanna Johansson, som för dagen vaktade Strömsbromålet gjorde det mycket bra och stod emot länge. Kvitteringen kom inte förrän 16.50. Strömsbro fortsatte att försvara sig och stundtals slog man bara ifrån sig i ett desperat försök att hålla Storvreta borta. Det visade sig inte vara någon vidare lyckad taktik, då Paulsson med sitt tredje mål för matchen kunde avgöra med sju sekunder(!) kvar av matchen. Det var en höjdboll som Johansson hade svårt att hålla, och Paulsson högg på returen. Storvreta vann med 4-3. Samtidigt hade Dalen vänt och ledde uppe i Umeå. Dalen seriesegrare alltså.

Minuterna efter slutsignalen i Vattholma Sporthall blev mycket dramatiska. RIG Umeå lyckades reducera med fyra minuter kvar av matchen. Dalen fortfarande seriesegrare. Medan Storvretaspelarna tackade sin publik för säsongen samlades Strömsbroarna framför eget mål och inväntade slutsignalen från Umeå. Annie Wennerström reducerade. Det som för stunden kändes så fruktansvärt hopplöst, blev plötsligt möjligt. En gnutta hopp tändes. Hur kunde vi egentligen slarva bort seriesegern på det viset? Spelarna stod på planen och väntade nervöst, vi satt i radion och hade inte mycket att säga. Hjärtat slog för fullt. Kan inte minnas när jag var så nervös senast.

IMG_3534

Rogga ropar till. ”Annie har gjort det igen!” skrev RIG på Twitter!  Vi trodde inte att det var sant. Det måste vara fel på Twitter. Nej? Det stämmer! RIG hade kvitterat och Strömsbro var återigen seriesegrare. Vi fortsätter uppdatera Twitterflödet och IDA. Det måste ju vara slut snart! Besked kommer, matchen är slut. Strömsbrospelarna jublar. Seriesegern var säkrad.

Nu väntar kval för Strömsbro. Första matchen spelas nu på lördag uppe i Umeå mot IBF Dalen. Rallarbo Media kommer att vara på plats och rapportera. Om allt går som det ska kommer vi även att sända webbradio som vanligt. Mer om den matchen kommer i veckan, så håll ut!

Förresten, här finns Timo Gustafssons bilder från matchen:
http://www.timo.se/album/cpg14x/thumbnails.php?album=130

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.