Sex röster inför kvalet

[ A+ ] /[ A- ]

På lördag drar kvalet igång borta mot IBF Dalen. Vi är många som följer det med spänning. Jag har kontaktat ett gäng personer för att ställa några frågor kring det som komma skall, och här ni svaren!

Tomas Eriksson, tränare Strömsbro IF

Ni förlorar de två sista matcherna i seriespelet. Har självförtroendet fått sig en törn av det?
Det tror jag inte. Kvalet blir en helt ny sak där man inte kan ta med sig något av det som hänt under säsongen. Jag var med om ett kval för två år sedan. Då hade vi en förlust på sista 18 matcherna och avsluta med 7 raka vinster och 56-16 i målskillnad i serien. Det hjälpte oss inte ett dugg i kvalet som kom. Vi blev klart sist och var det enda lag som inte kunde gå upp när sista omgången i kvalet skulle spelas.

Utan att avslöja för mycket, kommer vi att få se några stora förändringar i laget?
Ett par förändringar blir det nog. Men inte allt för mycket kommer att hända.

Som jag förstått det var målsättningen med säsongen att nå kvalet. Vad är målet nu?
Målsättningen var att vara med och kriga om en plats i kvalet. Det har vi lyckats med. Nu är vi där och då finns det bara ett mål och det är att vinna. Ingen kommer att vara nöjd med att ”bara” gå till ett kval.

Johanna Persson, lagkapten Strömsbro IF

Hur är stämningen i laget nu inför kvalet?
Stämningen är på topp, alla är sjukt taggade. Vi försöker sprida positiv energi till varandra!

Du vinner poängligan i Div1 Norra. Vad skall du göra för att fortsätta producera i kvalet?
Jag skall fortsätta som jag gjort under säsongen, inte tänka så mycket utan bara köra. Älskar ju att skjuta så det kommer jag helt klart att fortsätta med.

Hur långt tror du att ni kan gå?
Jag har en riktigt bra känsla, känns som vi kommer kunna gå hela vägen. Vi har ett starkt och hungrigt lag. Nu kör vi, jag är supertaggad!

Henrik Vilhelmsson, tränare IBF Dalen

Är ni nöjda med er prestation i seriespelet?
Vi är nöjda med vår prestation hittills denna säsong. Vår ambition är att bli så elitmässiga som möjligt och vi tycker vi har tagit ett stort kliv i rätt riktning i den frågan. Vi hade som målsättning inför säsongen att bli topp två och nu är vi där!

Vad är nyckeln för att besegra Strömsbro?
Det är ju seriens två bästa lag som möts så det kommer att bli en härlig batalj. Jag tror att spelet i powerplay och boxplay kommer att vara det som avgör.

Rent teoretiskt. Tror du att ditt lag skulle hålla för ett avancemang till SSL?
Eftersom vi har ett SSL-lag i organisationen så kan vi på nära håll mäta oss mot dem. Jag tycker avståndet mellan lagen har minskat så jag tror absolut vi skulle hålla oss kvar i SSL om laget skulle ta klivet upp.

Alexander Steiner, back Strömsbro IF HJ17

Vad tror du om Strömsbros chanser mot IBF Dalen?
Mot IBF Dalen tror jag Strömsbro har en bra chans att vinna, då man hållit en sån pass hög nivå genom hela säsongen, så det ska nog inte vara några problem.

Du har följt laget under säsongen. Vad är det som gör att Strömsbro vinner serien tror du?
Det jag tror gör att Strömsbro vinner serien är nog kämparanda och vinnarskalle som det finns gott om.

Hur kommer du följa matcherna i kvalet?
Jag tänker följa matcherna via liverapporteringen helt klart!

Linda Gustafsson, målvakt Storvreta IBK

Ni var enda laget som besegrade Strömsbro i båda seriematcherna. Vad lär dom förbättra inför kvalet tycker du?Svårt att säga, de är redan ett väldigt spelskickligt lag. De får försöka minimera misstagen och satsa på att få ut mesta möjliga i fasta situationer och powerplay. Spetsa till det ännu mer än vad de gjort i serien.

Vad är jobbigast med att möta Strömsbro?
Jobbigast med att möta Strömsbro är deras rörlighet i spelet, vassa avslut utifrån och framför allt deras första formation med Johanna Persson i spetsen. Skotten kommer utifrån i de mest oväntade vinklar ibland.

Vilka hoppas du går vidare från denna kvalomgång?
Jag hoppas förstås att Strömsbro går vidare från första kvalomgången och att de klarar sig hela vägen. De får bana väg för oss som kom lite bakom.

Tim Hidskes, tränare Holländska damlandslaget.

Du har följt lagets resultat under säsongen. Jag antar att du kommer följa kvalet också?
Självklart! Förhoppningsvis kan jag hitta någonstans att se matcherna online också. Det skulle vara bättre än att bara se resultatet efteråt. Tyvärr är inte min svenska tillräckligt bra för att lyssna på Radio Rallarbo.

Du är troligtvis Strömsbros enda icke-svenska supporter. När får vi se dig på Testebo Arena?
Jag vet inte! Förhoppningsvis någon gång nästa säsong så jag kan se laget spela men också för att se skillnader i träningen och för att lära mig någonting nytt (och kanske lära er någonting).

Du har bra koll på den holländska daminnebandyn. Vad är de stora skillnaderna jämfört med den svenska?
Det är många skillnader men den största måste vara spelarnas erfarenhet. De flesta tjejerna i det laget jag tränar började spela när de var 18-19 år. Jämfört med svenska spelare som börjar när de är barn, det innebär att vi är sämre tekniskt och spelar i ett mycket lägre tempo. Hursomhelst, vi försöker kompensera det genom att ha en bra organisation och goda taktiska kunskaper.

 

Jag tackar alla som deltagit för att ni ställt upp och besvarat mina frågor!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

 

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.