Tankar från Umeånatten

[ A+ ] /[ A- ]

Om ungefär fjorton timmar spelar Strömsbro den första matchen i kvalet till Svenska Superligan. IBF Dalen står för motståndet uppe i Umeå. Här kommer lite av mina tankar kring den här matchen och jag försöker räta ut några frågetecken.

Bussresan upp till Umeå gick förvånansvärt enkelt. Stämningen var god. Bra snack med Rogga. Spelarna dansade och sjöng i bussen. En mycket avslappnad stämning. Är det bara hos mig en viss nervositet och oro gnager? I skrivande stund sitter jag på hotellrummet. Rogga ligger i sängen och lyssnar på en podcast, värmen har tvingat oss att öppna ett fönster och i bakgrunden hörs surret från en fläkt, i övrigt är det knäpptyst. Kylan slår in genom det öppna fönstret men det är rätt behagligt. Tidigare under kvällen har vi haft ett bra snack i hotellets lobby. Mittemot oss är det släckt hos spelarna sedan ett par timmar tillbaka. Pixbos ledarstab som också satt i lobbyn har gått och lagt sig. Är jag ensam vaken måntro?

Dagen inhan match brukar jag ha rätt svårt att sova. Svårt att komma till ro, vaknar lätt och vaknar alldeles för tidigt. Jag känner mig inte speciellt trött. Det är någonting som gnager inom mig. Jag är faktiskt lite orolig. Behöver jag vara det? Troligtvis inte.

Varför känner jag då så här? Det beror nog på stundens allvar. Den klubb som jag varit en del av sedan barnsben står inför den största utmaningen någonsin. Kampen om en plats i finrummet. De senaste två matcherna har man förlorat, man har haft problem med målskyttet och inte riktigt fått fast bollen i offensiven. Är det de som oroar? Nja, jag tror ändå inte det.

Jag tror det är min otroliga pessimism som talar. Rädslan att förlora. Men skulle det verkligen vara hela världen? Inte det heller egentligen, avgörandet kommer oavsett utgången av denna match att ske hemma på Testebo Arena. Tränare Tomas Erikssons ord lugnade mig. Seriespelet var en sak, kvalet är en helt annan. Och visst har han rätt, det här är någonting helt annat.

Kanske är det min personliga oförmåga att påverka utgången? Ja, jag tror det. Under tiden som ledare och nu som medieansvarig så har nervositeten vuxit. Som spelare var den inte alls lika påtaglig. Jag kunde påverka i en helt annan utsträckning.

Tvivlar jag på lagets kapacitet? Absolut inte. Efter att ha följt laget på ett ganska nära håll är jag övertygad om att man har vad som krävs för ett avancemang. En underbar grupp full av duktiga individer som tillsammans bildar en stark lagmaskin. Seriespelet talar sitt tydliga språk.

Det är min obotliga pessimism som gnager. Ingenting annat. Troligtvis garderar jag mig emotionellt för att inte bli besviken. Oavsett min känsla inför morgondagens match så är en sak säker; samtliga spelare kommer göra allt som står i deras makt i morgon för att vi skall kunna rulla hem med en seger i bagaget. Jag tror på dem, jag tror på dem alla och vet att man förtjänar detta. Imorgon tar vi dem!

Näe, någonstans måste ordbajseriet få ett slut. Nu skall även jag krypa ned i sängen och avrunda den här dagen med en podcast i lurarna. På tal om att lyssna? Glöm inte bort att lyssna på mig och Rogga imorgon. VI sänder självklart webbradio från matchen med start klockan 13.45. Vi hörs då!

Godnatt.

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.