Va? Är det kval till SSL i helgen?

[ A+ ] /[ A- ]

Ja, som rubriken lyder. Det är en kommentar jag tror en icke-insatt skulle kunna släppa. Det här är en kort text om lite tankar kring medieutrymmet Strömsbrodamernas kval har fått (eller inte fått). 

Under frukosten på hotellet i Umeå förra helgen plockade jag en lokal tidning med mig till bordet. Tänkte att det vore trevligt att läsa några rader om matchen till frukostkaffet. Det fick jag inte, Västerbottenskuriren skrev inte ett ord om matchen. Trots att Umeå är en stor innebandystad så omnämnde man bara lagen som spelade i SSL. Ingenting om IBF Dalens kval till SSL.

Jag skall alldeles strax gå och lägga mig. Så jag tänkte att det vore ett bra sätt att avrunda kvällen på med att läsa Gävlemedias texter om matchen. Hittade inget på GD/AB-sporten. Jag förväntade mig inget långt inför-reportage med djupa analyser och långa intervjuer. Däremot förväntade jag mig att man uppmärksammade matchen, åtminstone med någon form av kort text eller någon banner. Inget sådant hittade jag.

Naiv som jag är så klickar jag mig vidare in på Gästriklands Innebandyförbunds hemsida. Lika tomt där. Ingenting om matchen.

Alltså. Den reklamen som har kommit ut angående helgens match(er) kommer från oss, Strömsbro IF och Gävle kommun. Tack vare ett gott samarbete så har dem marknadsfört matchen via sociala medier, främst Twitter. Vi har gjort vårt och haussat matchen så gott vi kan på vår hemsida och i våra mediekanaler. Laget har satt upp affischer också.

Kanske är jag väldigt naiv, men kan man någonstans inte förvänta sig lite mer? Åtminstone att Förbund och lokalmedia åtminstone nämner att matchen kommer att spelas? Vi snackar trots allt om ett kval till Sveriges högstaliga inom en relativt stor sport.

Men tyvärr är det kanske just önsketänkande från min sida, jag har kanske för stora tankar om dessa. Hursomhelst, nu skall jag sova och ladda för att kunna erbjuda en så bra radiosändning som möjligt imorgon.

Vi ses på Testebo. Godnatt.

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.