Reseberättelse: Vad gör man en fredagskväll?

[ A+ ] /[ A- ]

Vad gör man egentligen en fredagskväll? Vissa väljer att se på Idol (är det på fredagar?), vissa väljer att roa sig på krogen och vissa åker 17mil enkel för att se innebandy. Vi på Rallarbo Media tillhör definitivt den sista kategorin. Självklart finns det fler kategorier, och i slutet av den här texten skall vi återkomma till en annan sådan.

Vi styrde kosan mot Mora och Unihoc Arena. På menyn stod Strömsbro mot KAIS Mora i en träningsmatch. Ett KAIS Mora som efter förlusten i SM-finalen förra säsongen har förstärkt med bland annat Moa Tschöp från svenska mästarna Djurgårdens IF.

Oskar rattar in Rockklassiker och vi börjar rulla mot Mora. Stämningen är god och förväntansfull. Vädret lever sitt eget liv och regn varvas med strålande solsken. Efter ett välförtjänt matstopp på ett identitetsförvirrat pizzahak i Hosjö är vi redo att rulla de sista milen till Mora. Internskämten flödar när vi rullar igenom Bjursås. Fina minnen från Sibylla i Rättvik avhandlas. När vi åker i skogarna mellan just Rättvik och Mora så garvas det åt diverse olika reklambanderoller som är upphängda i gamla trötta tallar. Stämningen är som sagt på topp.

Vi kommer fram till Mora och passerar hela familjens butik (Enligt deras egen reklam) Biltema. Ett till garv. Eftersom vi inte är helt hundraprocentiga på vägen så har vi rattat in GPS:en för att hjälpa oss. Men var den verkligen mycket till hjälp? Knappast. Efter att ha tvingats vända två gånger i centrala Mora på grund av vägbyggen så var vi äntligen på rätt väg och till sist framme vid Unihoc Arena.

unihocarena

Unihoc Arena är en plats som många innebandyspelare i vår region har minnen ifrån. Så även jag. Främst från alla fina segrar i Buster Cup som spelare, men även många tunga förluster som tränare. Vad är då egentligen genomgående av alla dessa besök? Jo, två saker. Äckligt kaffe och dålig ventilation. Denna gång tänkte jag inte på ventilationen (måste vara positivt?), men kaffet var uselt som vanligt. Gör om gör rätt!

Matchen då? Jo, den gick väl tillslut som vi alla hade förväntat oss. Strömsbro förlorade med 10-2 och självklart var det klasskillnader. Man stod upp bra de två första perioderna. Resultatet var 1-1 efter första perioden. Emelie Nilsson stod för Strömsbros mål med ett snyggt dragskott från vänsterkanten som satt i bortre burgaveln. Matchbilden var som förväntad. Mora hade mycket boll på Strömsbros planhalva men de orangeklädda försvarade sig väl mot det spelskickliga hemmalaget. Andra perioden var lik den första. Mycket boll för Mora men Strömsbro stack upp på kontringar och skapade en hel del chanser. Johanna Persson stod för Strömsbros mål i den andra perioden som slutade 3-2 till rödklädda KAIS Mora.

Tredje perioden är egentligen bara att glömma. Strömsbro orkade inte längre stå emot det massiva trycket från hemmalaget och siffrorna rann iväg till 10-2. Trots siffrorna så tycker jag att man stod upp bra i två perioder och lär säga att det ser mycket lovande ut. Väldigt roligt att se hur spelare från andra och tredje kedjan kliver fram och gör ett fantastiskt jobb, både offensivt och defensivt. Tycker Josefin Rutqvist gör ett väldigt bra jobb i sin nya position som back. Forsell har likaså imponerat på mig både idag och i första träningsmatchen mot Alunda (seger 13-0). Hade väldigt gärna sett Julia Lundqvist fått speltid i målet ikväll, men förhoppningsvis får man se henne på söndag mot Stenhagen.

sif3

Trots resultatet så rullar vi tillbaka mot Gävle med gott humör. Dels för att man spelmässigt gjorde det väldigt bra, men också för att innebandyn äntligen dragit igång. Vi lirar skön musik från lokala hjältar så som Thomas Di Leva och punkbandet Battle Scarred. Under vägen hem skämtar vi om ett grymt Raveparty som skall ske utomhus i Garsås. Där var det dessvärre helt dött. Däremot när vi börjar närma oss avfarten till Hedemora fortsätter skämtet, det är där Ravepartyt är. Vi får en smärre chock när vi närmar oss avfarten och det är folk överallt. På vägen, i diket, uppe i skogen och mitt i korsningen. Dessvärre var det inget party utan en raggarträff. Tyvärr inte helt i vår smak och ett stopp är uteslutet. Vi fortsätter hemåt.

I skrivande stund sitter jag här, nyss hemkommen från ovanstående resa. Jag funderar lite på hur olika vi människor egentligen är. Vissa väljer att åka på innebandy en fredagskväll, medan andra väljer att hänga utefter E16. Jag ångrar absolut inte mitt val. Vi ses på Testebo på söndag!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.