Dubbelt Umeåmotstånd på Nynäs

[ A+ ] /[ A- ]

Då börjar den här helgen nå sitt slut och vi skall återgå till vardagen. Själv har jag börjat runda av den här söndagen med att se Genoaderbyt. Var kanske inte det smartaste att ge sig på att skriva den här texten samtidigt som bilder från ett kokande Marassi kablas ut på TVn. Besvikelsen har väl börjat lägga sig, men ligger någonstans och gnager i bakhuvudet. Detta blir inte någon monstertext utan en sammanfattning av helgen som varit och de två matcherna som Strömsbro spelat. På lördagen mot IKSU och idag söndag mot nykomlingen Thorengruppen. Toppen och botten, eller?

Lördagens match mot IKSU, som på pappret såg ut att det bli den tuffaste vann Strömsbro med 7-4. En riktigt rolig match att se som åskådare, men som jag minns det en sån där match man som tränare kanske inte uppskattar lika mycket. Efter debaclet mot IKSU i Scandic Cup så kändes det som att den är matchen gav Strömsbro en rejäl revansch och en boost för självförtroendet.

Skärberg hade flera lysande räddningar och räddade stundtals Strömsbro. Persson gjorde det hon nämligen gör bäst; mål. Frida Forssell fick göra sitt första mål i Strömsbrotröjan också, mycket roligt och se att nyförvärven lyckas. Jag är av uppfattningen att IKSU inte alls var dåliga i den här matchen. Man spelar med ett högt bolltempo och är mycket duktiga att hålla bollen inom laget. Man etablerar flera långa sekvenser av spel på Strömsbros planhalva men har svårt att få in bollen. Mycket tack vare Helena Skärberg. Anmärkningsvärt är även att man släpper in två mål i boxplay i den här matchen.

Strömsbro – IKSU 7-4, Strömsbros målskyttar.
1-0 Josefin Rutqvist-Ohlsson 
(Jenny Hallström)
2-0 Loretta Man (Johanna Persson)
3-2 Malin Eriksson
4-2 Johanna Persson (Jenny Hallström)
5-3 Johanna Persson (Loretta Man)
6-3 Hanna Edström
7-4 Frida Forssell 

Team Thorengruppen SK då. Ett lag som jag någonstans har en koppling till efter tre gymnasieår på Thoren Business School. Jag vacklar dock inte i min lojalitet. Egentligen vill jag inte skriva om den här matchen. Blir arg, är djupt besviken och allmänt less. Vad hände egentligen? Säg det.

I mitt tycke förtjänar man inte att vinna den här matchen. Släpper några alldeles för lätta bollar bakåt. Har oerhört svårt att etablera tryck offensivt. De flesta skotten som kommer utifrån fastnar på första backen. Möjligt att gästerna grisar till det bakåt, men ett bra lag skall klara av att luckra upp ett sådant försvar. Jag må låta väldigt bitter och kritisk, men i den här matchen imponerade man absolut inte på mig. Något som är ett stort frågetecken för mig är varför man väljer att plocka målvakten (Julia Lundqvist som debuterade i seriesammanhang) under jakten på reducering och kvittering. Har man möjlighet att nåla fast bollen på offensiv planhalva och skapa tryck mot motståndarkassen så är det en självklarhet. Men har man svårt att ens få tag på bollen, tappar den efter några enstaka passningar på offensiv halva och endast tillåts snurra nere i hörnen så ser jag inte meningen med tom kasse. Tyvärr.

Matchen slutar alltså 6-2 till gästerna, de två sista målen i tom bur. Jenny Hallström tvingas utgå tidigt i den här matchen på grund av en hjärnskakning som tvingar henne till vila en tid framöver. Frida Forssell fick kliva upp och ta Jennys plats i förstakedjan. Vi på Rallarbo Media hoppas få se Jenny på planen snart igen.

Strömsbro IF – Team Thorengruppen SK 2-6, målskyttar Strömsbro:
1-0 Malin Eriksson 
(Amanda Bäcklin)
2-1 Malin Eriksson (Emelie Nilsson)

För oss på Rallarbo Media blev också söndagen ett fiasko. På grund av en usel uppkoppling i Nynäshallen så valde vi att avbryta sändingen efter första perioden. Uppkopplingen klarade helt enkelt inte av att sändningen. Vi på Rallarbo Media längtar troligtvis lycka mycket som ni tillbaka till Testebo och framförallt efter en ny hall som är anpassad för spel på den här nivån.

Avslutningsvis länkar jag Gefle Dagblads intervju med en besviken Loretta Man.
http://www.gd.se/innebandy/div-1-dam/sa-stoppades-stromsbros-forstafemma

 
/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.