Klar seger i Uppsala

[ A+ ] /[ A- ]

 

I lördags reste Strömsbro till Uppsala för att ta sig an seriejumbon och nykomlingen Stenhagens KK. Matchen slutade så som de flesta hade förväntat sig; Strömsbro vann med hela 8-1. Här kommer en kort text och en film med intervjuer från matchen.

När jag skulle rubriksätta den här artikeln så var jag bra sugen att lägga ”Gamla bettan hängde två i Stenhagen”, men fegade ur och satte en betydligt mer subtil rubrik. Varför den rubriken undrar du? Kolla filmen med intervjuerna här i blogginlägget så förstår du.

Nog om det. Detta var den första matchen med damlaget som jag såg denna säsong. På grund av jobb har jag varit frånvarande och suget efter innebandyn har varit väldigt stor. Äntligen fick jag möjlighet att följa med och sända radio som vanligt med min kollega Oskar. Riktigt roligt att vara tillbaka!

Matchen då? Toppen mot botten, jumbon mot serieledaren. Strömsbro kom till den här matchen obesegrade och hemmalaget, Stenhagens KK, stod fortfarande utan poäng. Det slutade precis som det låter; Strömsbro vann med 8-1.

Innan matchen sade tränare Hasse Edström att man skulle köra från start. Det gjorde man också och det tog bara några minuter innan man spräckte nollan. Strömsbro kontrollerade matchen från början till slut men hemmalaget var inte helt ofarliga. Man skapade sig riktigt bra chanser men Hanna Erlandsson i Strömsbros mål spikade igen fullständigt. I mitt tycke var hon matchens lirare!

Som sagt, Stenhagen skapade en del på kontringar, men hade även en hel del bollinnehav. Tränare Hasse Edström sade efter matchen att han var aningen besviken med att man lät hemmalaget ha så mycket boll. Trots detta skrapade man endast fram ett mål och det var på en boll man kastade in på chans framför mål som turligt studsade in.

I övrigt tyckte jag Strömsbro bjöd på flera fina mål där den gemensamma nämnaren på de flesta var snabba diagonalpass. Amanda Värjös mål där hon på friläge fintade ned målvakten och rullade in den i en tom bur var också läckert och värt att nämna.

Jag vet inte riktigt om det finns något mer att säga om matchen. Däremot vill jag passa på att tacka Stenhagen och det väldigt trevliga bemötandet vi fick när vi kom till hallen. Väldigt roligt att få komma på besök!

Avslutningsvis vill jag uppmana er att ladda ned appen Periscope och följa oss på @StromsbroIF. Då har du möjlighet att se direktsända intervjuer och dylikt från matcher och andra evenemang.

Vi ses på lördag!

/Jimmy Ryström
jimmy.rystrom@rallarbomedia.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.