Intervju med Linnea Jonsson

[ A+ ] /[ A- ]

lj

Det har väl inte undgått någon att Strömsbro gjort klart med den SSL-rutinerade målvakten Linnea Jonsson. Linnea, född -92, med en bakgrund i bland annat IKSU, Dalen och KAIS Mora kommer som ersättare till Pauline Andersson som valt att lägga av. Tillsammans med Hanna Erlandsson skall hon konkurrera om platsen mellan stolparna.

Jonsson kommer att träna med KAIS Mora men spela matcher med Strömsbro, då hon fortfarande har kvar sitt civila jobb i Mora. Debuten har hon redan hunnit med, då hon vaktade målet i helgens toppmöte med Tyresö Trollbäcken på bortaplan. En match som slutade 5-5 efter förlängning. Det är tack vare samarbetspartnern Slick City som denna värvning varit möjlig.

Lagkapten Johanna Persson kommenterar nyförvärvet.
 – Ja du, inte träffat henne så mycket. Men hon är en social tjej, framåt och glad. Som målvakt gillar hon att snacka och styra spelet bakifrån. Hört att hon gillar att kasta långbollar, hon är också väldigt rörlig och stabil i målet.

Rallarbo Medias Oskar Moström slog en signal till Linnea för ställa några frågor.

Hur känns det att komma till Strömsbro?
Känns bra. Veckopendlar för helgerna bara. Kommer bli lite drygt men känns bra överlag!

Vad lockar mest?
Dels känns det väldigt inspirerande att få vara med ett lag med sikte på SSL. Jag ska inte hymla med att jag inte har fått så mycket speltid i Mora heller. Känns bra att få förtroende av tränarna här i klubben och faktiskt få bli en del och få ta plats. Jag får visa vem jag är helt enkelt och vad jag kan.

Känner du till något om klubben, kanske känner någon spelare till och med?
Väldigt lite. Under en längre tid har man (Strömsbro) satsat på SSL och av olika anledningar misslyckats. Förra året var man mest nära. Bästa damlaget Gävle. Alla är nya för mig.

Men när och hur började du spela innebandy? Och när hittade du målvaktspositionen?
När jag var sju-åtta år nån gång. Var tack vare min bästa kompis som spelade fotboll och under vintern spelade innebandy som drog med mig. Jag hittade målvaktspositionen snabbt, var så ettrig och hade inte lust för att hålla på med klubba så jag hamnade tidig i målet.

Finns mycket rutin att dela med dig av alltså?
Ja och framförallt ny energi och min personlighet. Men även att sprida rutin till de yngre lagkamraterna, det är väl också nånting som hör till förväntningarna på mig.

Hur skulle du beskriva dig själv som lagkamrat både på och utanför planen?
På planen är jag en som driver på och vill var med och styra det taktiska. Vara aktiv. Vi har en målvakt som också ska räknas med! Utanför är jag energifull och vill sprida det! Vara en god förebild. Slappna av men ändå hålla fokus.

Hur blir det med Hanna Erlandsson?
Jag ser det som att vi är kollegor och inte konkurrenter. Det är en ge och ta situation, annars blir hela laget lidande. Och jag och Hanna har en ganska lika målvaktsstil vad jag har sett. Det har ju samtidigt inte vart lätt för henne. Jag har hört att man hade en målvakt med väldigt mycket rutin som sen slutade och att man då var tvungen att slänga in 17-åriga Hanna i målet för att styra där bak. Det är en tuff uppgift, vilket hon har gjort väldigt bra.

Tror du att du kommer axla ansvaret som en stor förebild för Hanna?
Förhoppningsvis kan man ge henne mycket hjälp om hon vill ha det själv.

Vad har du för mål och drömmar med din innebandykarriär?
Jag ser det ju så att min karriär är inte över på länge. Jag vill självklart etablera mig i SSL och ser på landslag. Just nu är det ju att bidra till att komma upp till SSL med Strömsbro.

Ser du dig som en del i att ta upp Strömsbro till SSL?
Självklart, annars hade det ju inte funnits någon vits med att jag ska komma hit. Det känns oerhört inspirerande att man satsar på att ta sig vidare till SSL.

Ditt största innebandyminne?
Oj, haha… Jag kommer aldrig att glömma när vi spelade semifinal mot Djurgården och det står två lika i matcher. Lika efter fulltid. Lika efter förlängning. Och efter en hel match på bänken slänger de in mig, en lite junis, för straffar och jag tar tre straffar och vi sätter tre och går sen vidare och vinner SM-guld. Det är ett minne jag ofta ser tillbaka på för att få motivation.

Det var det jag hade ikväll! Tack så mycket för att du tog dig hit och kom med bra svar!
Tack själv, hoppas jag svarade på det du frågade nu och inte på massa annat, haha.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


No Trackbacks.